WOLONTARIAT

„Łapkowy“ Team

_KMF8382

Athletics Camp 2016 – camp nr.1

20 czerwca odbył się pierwszy w tym roku Athletics Camp, na którym oczywiście nie mogło zabraknąć najlepszych, łapkowych wolontariuszy ;). A zadań do wykonania mieliśmy nawet więcej niż zwykle – oprócz tradycyjnych przygotowań i opieki nad sześcioma grupami dzieci podczas zajęć teoretycznych i praktycznych, pomagaliśmy także przy organizacji konferencji prasowej z udziałem dwójki naszych lekkoatletów […]

DOŁĄCZ DO NAS!

Wolontariat stanowi niezwykle istotną część działań Fundacji Kamili Skolimowskiej. Bez wsparcia grupy kreatywnych, uśmiechniętych i pełnych zapału do pracy ludzi Fundacja nie mogła by funkcjonować i realizować swoich celów statutowych. To współpracujący z nami od kilku lat wolontariusze przyczyniają się do licznych sukcesów i pozytywnego odbioru Fundacji. To Oni znajdują się w centrum najważniejszych wydarzeń sportowych organizowanych przez Fundację, to w końcu oni są wielkim wsparciem dla popularnych lekkoatletów startujących na naszych imprezach m.in.: w Memoriale Kamili Skolimowskiej czy Rzutach przez Odrę.
Fundacyjny łapkowy wolontariat oparty jest na wartościach takich jak: przyjaźń, lojalność, zaufanie, wyrozumiałość i odpowiedzialność co ma znaczący wpływ na kształtowanie osobowości wolontariuszy oraz wzrost wiary w siebie i swoje umiejętności. Nasi wolontariusze tworzą zgrany team, który stwarza możliwości nieszablonowego działania, poszerzenia swoich horyzontów, podniesienia kwalifikacji czy przeżycia ciekawej, sportowej przygody.
Główną ideą przyświecającą każdemu członkowi łapkowej ekipy jest kultywowanie pamięci o Kamili Skolimowskiej. Swoją postawą, wiedzą oraz pracą każdy z nich oddaje hołd tej wartościowej osobie i wspaniałej lekkoatletce.
Łapkowy team od roku 2014 posiada również swój logotyp, który pełni rolę symbolu spajającego grupę i pozwala „łapkowym“ wolontariuszom stać się wyrazistymi, oryginalnymi i rozpoznawalnymi. Łapka, która co roku zmienia swoją kolorystykę nawiązuje do pracy zespołowej oraz podkreśla wyjątkowość i wielobarwność członków ekipy.

W Fundacji istnieje możliwość współpracy przy następujących eventach:

• Memoriał Kamili Skolimowskiej
  • Athletics Camp
  • Trening z Mistrzem
  • Piknik lekkoatletyczny
  • Rzuty przez Odrę
  • Festiwal rzutów im. Kamili Skolimowskiej
  • Bieżąca działalność Fundacji
Do tej pory z Fundacją współpracowało ponad 160 wolontariuszy z czego około 50 osób zadeklarowało chęć stałej współpracy z naszą instytucją.